diumenge, 29 de setembre del 2013

New York City!

La ciutat que mai dorm, la de Wall Street, la de la 5th Av, la del Woody Allen, la de les Torres Bessones que ens va robar l'11 de setembre, la que treu fum de les clavegueres, la dels carretons de hot dogs, la dels hipsters amb pasta, la de les rates que remenem escombraries i la de les obres al metro... Nova York; la ciutat de la Marta i el Gerard, la de la seva Roosevelt Island i el seu piset amb vistes a Manhattan.

World Trade Center.
Manhattan desde la terrassa.

Flatiron building.

 

Doncs si, aquí és on hem passat l'última setmana passejant per carrers i avingudes, wandering New York. Retrobat-nos amb la nostra estimadíssima cultura occidental i... amb la Clotis! La primera vegada que vam visitar aquesta ciutat ho vam fer de manera ordenada: començant pel sud de Manhattan i anar pujant, sense deixar escapar cap dels highligth que la guia anomenava. Aquesta vegada la nostra visita no ha seguit cap ordre. Senzillament mentre esmorzàvem amb la Marta ens deixavem aconsellar.

De pícnic al Central Park.
Al cor de Manhattan.
Strawberry fields.
 

A part dels llocs emblemàtics que cal visitar, nosaltres vam treure el cap pel Museu Tenement. Un bloc de pisos del XIX que es conserva intacte i que mostra els durs principis de la major part de la immigració de la ciutat. Però el millor de dia, sens dubte, el còcktel amb òstres (la meitat de la costa est i l'altra de la costa oest) que vam fer amb la Marta. Més que res perquè ens va dir que aquí, és el que es fa a les tardes...

Passejant per Wall Street.
De shopping.

Un cronut de San Genaro.

 

Un dels llocs que més ens agrada de Nova York és la High Line. Una antiga via de tren elevada que han reconvertit en un passeig ple de 'newyorkers' de mercat orgànic que acaba al Chelsea Market, on pots comprar tot el que vulguis i organitzar un pícnic urbà de luxe.

Camí de Rossevelt Island.
Per TriBeCa.
De shopping per Williamsburg.
 

Com a bons turistes vam pujar al Top of the Rocks i a més a més vam agafar un dia tan clar que vèiem l'Estàtua de la Llibertat. Vam passejar pel Central Park i vam menjar estirats a l'herba sushi take away i olives, vam visitar la Zona Zero i vam arribar passejant fins el riu. La Gran Terminal, l'East Side de les casetes de totxo amb escales, Little Italy i les paradetes de San Genaro, Chinatown que tot s'ho menja i el Soho. Per acabar una visita ràpida a la Columbia University i cap a Harlem a menjar 'chicken&waffle' que es veu que també es porta molt.

Gran Terminal.
Dalt del Top of the Rocks.
Ferry cap a Williamsburg.

 

El cap de setmana el vam passar en família. Vam començar sopant i prenent alguna cosa a Williamsburg, vam fer un brunch a Tribeca i vam acabar al cine veient l'última del Woody, encara més newyorker voleu? Doncs el diumenge a fer el hipster cap al Flea Market de Brooklyn i un altre bon brunch.

A la ferreteria.
Grans patriotes.
Fent el hipster per Brooklyn.
 

I així despedim la parella. Nosaltres marxem cap a Las Vegas! Però tornarem... Entre altres coses perquè els hem deixat una pila de trastos al mig del menjador.

Hem deixat el Gerard ben enfeinat sembrant cèl·lules...

 

dilluns, 16 de setembre del 2013

Una diada especial a les Galàpagos.

No és el primer cop que passem la diada lluny de Catalunya, però si que aquest és el primer cop que realment ho hem trobat a faltar. No és extrany després d'haver estat a la manifestació de Barcelona de l'any passat i encara menys si es té en compte com es presentaven les coses.

Aquest parell ja porten 13 mesos voltant!

Expedició catalana als tubs de lava de Sta. Cruz.

 

Podem dir que hem viscut els fets de la diada minut a minut, més emocionats que quan vam escoltar per ràdio, en una habitació sense finestra de Yangon, un partit de tornada de Champions del Barça en el que semblava que ho teniem tot perdut, era el mes de març això i vam remuntar!

Fent la tortuga.
Platja de la Garrapatera.

Segurament la pissarra més gran del món.

 

Però tot i no ser a casa nostra, hem passat l'11 de setembre entre catalans visitant l'illa de Sta. Cruz, Galàpagos. Hem fet la nostra particular cadena humana al voltant d'un tros de tortuga d'uns 150 anys d'història, ens hem vestit de groc i hem fet onejar l'estelada tal i com requeria l'ocasió. Ho hem passat genial!

Port de pescadors de Puerto Ayora.

Plat típic de l'illa: 'langosta encocada'.

 

El dia 12 de setembre, per uns és un dia de lectura de titulars, amb aquest internet és impossible descarregar l'article sencer, per d'altres de submarinisme. Mirem i remirem totes les fotos que ens han enviat de la cadena i ens sentim orgullosos de ser catalans!

'Piquero' de potes blaves.

Mascle de fragata en època d'aparellament.

 

L'última illa que visitarem d'aquest fascinant arxipèl·lag serà Seymor Nord. Aquí ens hi trobem els ja coneguts 'piqueros' de potes blaves, les fragates en plena època d'aparellament (i això vol dir que els mascles tenen el seu pit vermell completament inflat), gavines de cua bifurcada, iguanes terrestres que també buscaven nòvia (o sigui d'un color groc intens), una pila d'iguanes marines i els omnipresents lleons marins que ja han començat a criar.

No ho sembla però és herbívora!

Enorme pollet de fragata.

 

El més espectacular de Seymor és que tots els animals sembla que posin per la foto. Tot i les advertències del Diego, el nostre guia en aquesta excursió, de no apropar-nos a menys de dos metres, es fa molt difícil no posar-los la càmera just davant per fer la teva foto 'National Geographic' perquè no es mouen. Ens ignoren totalment.

La nostra foto 'National Geographic'.

 

Lleons marins per tot arreu!



L'ultim dia a les Galàpagos ens movem al nostre aire. Al matí arribem fins la Badia de la Tortuga, una bona caminada, primer entre els endèmics cactus-arbre d'aquí i les sargantanes que hi habiten i, després per una llarga platja plena d'iguanes marines prenent el sol i amb zones reservades per la posta d'ous de les tortugues verdes o tortugues marines.

Iguana marina a la Badia de la Tortuga.

Buscant taurons, mantes, tortugues...

Camí de la Playa Mansa a la Badia de la Tortuga.

 

A la tarda agafem un aquataxi fins la zona de Las Grietas i la platja dels alemanys, on deixem passar la tarda entre galapaguenyos.

Cap a Las Grietas. Paisatge llunar.


Una escletxa d'aigua salobre. Las Grietas.

 

Després d'una dutxa ràpida d'aigua freda, l'aigua calenta encara no saben què és al nostre hostal, estem convidats a sopar pa amb tomàquet i truita a 'casa' de l'Albert i la Karina. Ells diuen que és poca cosa, un sopar senzill, però no saben que de gust ens ve un sopar 'a la catalana' en tots els sentits. Un sopar de comiat amb una família viatgera amb qui hem pogut compartir converses sobre política, viatges o allò que ens passés pel cap o simplement jugar a la platja amb l'Abril i el Bernat. Una abraçada catalans!

Si voleu fer una mirada al seu blog: voltaalmon.cat

 

 

 

 

diumenge, 15 de setembre del 2013

Rapa Nui en 50 segons.

A punt d'agafar el vol cap a NYC aprofitem l'internet mínimament decent d'aquest hotel de Guayaquil per presentar-vos el video de Rapa Nui.


1. Volcà Rano Kau amb plantes de totora. 2. Ahu Tahai, l'únic moai amb ulls. 3. Petroglifs d'homes ocells al mirador del Rano Kau. 4. Rano Raraku, fàbrica de moais. 5. Orongo, origen de la competició de l'Home Ocell. 6. Ahu Tongariki, els quinze moais restaurats pels japonesos. 7. Les coves d'Ana Kakenga. 8. Península de Poike. 9. Passejant per Maunga Terevaka. 10. Solstici d'hivern a l'Ahu Tongariki.

 

Les illes d'en Darwin.

L'arxipèlag de les Galápagos són un conjunt d'illes volcàniques a uns mil quilòmetres de la costa equatoriana descobertes per un missioner espanyol a mitjans del segle XVI i que desde fa uns 200 anys formen part de l'Equador

N'hi ha que encara no ho tenen gaire clar...

 

El 97% de la terra d'aquestes illes és parc natural, a això cal sumar-li la reserva marina de les aigües que l'envolten. Nomès aquest fet fa que valgui la pena de visitar-les, però a més a més cal sumar-li l'atractiu històric de que va ser aquí on Charles Darwin va inspirar-se per, uns anys més tard, el·laborar la seva famosa i mundialment acceptada 'Teoria de l'Evolució de les Espècies'. Realment, després d'haver visitat tan sols dues illes, podem entendre perquè aquest anglès va començar a dubtar de tota la història de la creació divina aquí.

Mercat del peix a Puerto Ayora.

3 per 20$.

 

Nosaltres hem decidit instal·lar-nos a Puerto Ayora, al sud de l'illa de Santa Cruz, els vuit dies que passarem aquí i anar fent excursions d'un dia a aquelles illes que més ens han cridat l'atenció pel que sigui i on l'accés hi està permés.

Prenent la fresca al passeig marítim (St Cristobal).
Lleons marins que descansen (St Cristobal).

 

Comencem per Sant Cristobal. Una llanxa ens hi deixa després de dues hores de bots, i això que ens diuen que la mar està tranquil·la. Allà parlem amb un taxista que ha estat uns deu anys vivint a Castelló i que accedeix a portar-nos amunt i avall de l'illa i a explicar-nos allò que sàpiga de cada cosa. Aquí és on hem vist les primeres tortugues gegants en semi llibertat. Sense paraules. També ens hem apropat més de l'imaginable als 'piqueros' de peus blaus, als lleons marins, sargantanes i iguanes enormes, tortugues verdes de mar...

Amb els primers peus blaus que veiem.
Una de les tretze espècies de 'pinzones' que hi ha a Galàpagos.

Les primeres tortugues gegants que veiem.

 

Tornem a Puerto Ayora sense haver paït encara la quantitat de bèsties que hem pogut fotografiar i sense adonar-nos-en, l'endemà, ja tornem a ser dalt de la llanxa aquest cop rumb La Isabela. Aquesta illa la visitem amb un guia del parc, teòricament no podem anar pel nostre compte aquí. Les iguanes de mar sembla que ens estiguin esperant i només sortir del vaixell les trobem descansant a la sorra calentona de la platja. N'hem vistes dues i ja estem tot el grup eufòric! No sabem el que ens espera.

Una iguana marina.
Mascle i femella a l'illa Tintorera.

Taurons tintorera descansant.

 

Agafem un aquataxi que ens porta fins a l'illeta Tintorera, un illot inhabitat a tocar de La Isabella on les iguanes són les reines. N'hi ha centenars. Ja de tornada a l'aquataxi ens aboquem en unes roques que donen al mar i trobem tot de taurons tintorera o de taca blanca reposat tranquil·lament, i al fons unes tortugues de mar treuen el cap per respirar! Al·lucinant!

La caleta de l'snorkel.

Una iguana fent un bany.

Paisatges de postal.

 

El guia ens fa tornar corrents a la barca, és hora de fer una mica d'snorkel i nedar amb iguanes i tortugues (centenars!), després a dinar i cap a veure flamencs i més tortugues! Un altre dia realment intens a les illes d'en Darwin.

Amb l'Ahinoa una castellera de Caldes de mare equatoriana.