Diuen que a Nova Zelanda hi ha uns simpàtics ocells nocturns amb un bec molt llarg i que tot i que tenen unes ales petitones no volen, els kiwis. Diuen que fa un temps habitaven totes dues illes però que darrerament només els pots veure en alguns boscos... Això diuen! Però nosaltres no els hem vist pas! I mira que vam anar a dormir allà on ens deien, que abans de fer l'excursió nocturna pel bosc de kauris vam fer cas i vam netejar-nos bé les sabates, que vam tapar les llums dels frontals amb celofan vermell per no enlluernar-los... Però no hi ha hagut manera. De moment ens hem acontentat amb els Golden kiwi que hem comprat a la carretera. Més que bons!
Els golden kiwi no són tan difícils de trobar com els brown kiwi!
Paradeta de fruita d'autoservei a la carretera.
Aquests últims dies a l'Illa Nord hem fet molts quilòmetres. Com no, anavem a contrarellotge i ho volíem veure tot! Però aquest tot s'ha reduït a quatre zones en concret:
Regal de bon matí molt al sud de l'Illa Nord.
Els boscos tenen uns color de tardor espectaculars!
Huka Falls. Cada minuts omplirien cinc piscines olímpiques!
1- Visita obligada a la capital, Wellington. Més que res perquè aquí va ser on ens va deixar el ferry i ja que hi èrem hi vam passar un matí. Ja sabem que les ciutats no són el plat fort d'aquest país.
Civic Square. El centre de Wellington.
El parlament neozelandès. En tenen dos: el general i el maori.
2- Zona volcànica de Rotoura. Just al centre de l'illa, al costat del Llac Taupo, el més gran de Nova Zelanda. Nosaltres vam decidir pagar l'entrada del parc de Waiotapu per veure la piscina de xampany, el llac d'aigua taronja, el bassal groc fluorescent i unes quantes cuines del dimoni i boques de l'infern... Sona molt guiri però s'ha de dir que val molt la pena. Fumeroles per aquí i per allà, rius i llacs d'aigua calenta i, com no, centrals tèrmiques. Ja dèiem nosaltres que això s'assemblava a Islàndia...
Fumeroles a Waiotapu.
Piscina groc fluorescent. Piscina del dimoni a Waiotapu.
Champagne Pool a Waiotapu.
3- Bay of Islands. Allà on el Capità Cook va posar el peu per primer cop en terra maori. O sigui que el lloc és important per partida doble. Per un costat hi ha el tema històric, pots visitar el que diuen és la primera casa europea del país, o l'esglèsia més antiga, fins i tot una missió francesa, i per l'altre el paisatge. Nosaltres vam sortir a navegar per la badia desde Paihia. La idea era passar unes hores saltant d'illa en illa (n'hi ha més de cent-quaranta, d'aquí el nom del lloc) i fer un bany amb dofins. La primera part es va complir, la segona no. Els dofins ens van acompanyar durant una bona estona però no vam poder banyar-nos amb ells perquè era la seva hora de dinar i es veu que no és gaire aconsellable molestar-los mentre mengen...
El Port de Russell des del vaixell.
Un dels molts dofins que ens van acompanyar una bona estona.
The Hole in the Rock a Bay of Islands. Hi vam passar pel mig!
4- Parc de Trounson Kauri. Aquí és on encara hi queden algunes zones del bosc original de Nova Zelanda. Un bosc de kauris, o sigui uns arbres enormes. El més gran que hem vist d'uns 1.200 anys, poca broma! Aquí és on, suposadament hauríem d'haver vist els kiwis...
A la porta del bosc cal rentar-se bé les sabates.
Suposo que un dels arbres més vells del món, 1.200 anys!
Ara mateix amb les maletes ja fetes i la furgo recollida. Demà a primera hora ens despedim de la Súper Herois amb una mica de pena, tot s'ha de dir, però contents perquè la Polinèsia Francesa ens espera i... Fa molt bona pinta això!
Fent volar l'estel a la platja de Paihia.
Amb Kiwi o sense, aquest país fa molta enveja, feu cara d'haver disfrutat molt.
ResponEliminaImma, apunten-lo a la llista perquè realment val molt la pena. La naturalesa és espectacular!
EliminaVeient aquests paisatges, recordo els llibres que em vas deixar de Sarah Lark. Ara a sortit el tercer llibre (El Crit de la Terra)
ResponEliminaPapa! És tal i com ho descriuen els llibres. Ovelletes per tot arreu. Molt bonic!
Elimina