diumenge, 28 d’abril del 2013

Aussie style

Algunes cosetes que has de saber si condueixes per Austràlia i que no les ensenyen quan et treus el carnet de conduir a casa nostra...
Doncs això, que vagis amb compte si baixes del cotxe que et pots trobar una bestioleta d'aquestes, que, si tenen gana, s'emporten el que troben pel davant!
 
Si, si, això és un pingüí! Aquest va ser el que ens va deixar més descol·locats de tots els senyals que vam veure a Tasmània.
 
Podeu pensar... Fàcil aquesta. Això vol dir que hi ha vaques pels camps del costat de la carretera. O això va ser el que vam entendre nosaltres. Però el que no comptaven veure eren vaques escoceses!
 
Això és un wombat. Un dels animals més simpàtics de tot el país. Llàstima que no se'n veuen gaire!
 
No és pas un eriçó! Seria massa fàcil i això és Austràlia amics meus. Això és un marsupial. Un equidna. Sòn uns animalons refetons i plens de punxes amb un morro allargat especialment dissenyat per menjar formigues.
 
Aquesta bèstia encara no sabem ben bé què és. Mig ós mig dimoni de Tasmània? Una versió d'un dimoni? Nosaltres no el vam veure al natural. Per sort!
 
Fàcil. A més a més la solució està a la part dreta de la fotografia. Però no només vol dir aneguets. Vol dir qualsevol cosa que si assembli també. Perquè a part d'ànecs vam veure bastants animals més amb ales pels jardins del MONA.
 
No hem tirat enrere en el temps, no. A Austràlia també viuen al segle XXI, però per les carreteres t'hi pots trobar amazones. Suposo que també hi deu haver homes a cavall. Però, en tot cas, no els vam veure.
 
A Tasmània només hi ha tres tipus de serps. Per descomptat les tres verinoses i relativament fàcils de trobar pel camp. Per això no és gaire aconsellable anar amb sandàlies. Encara menys a la tardor que és quan busquen parella. Nosaltres només vam veure la serp tigre de Tasmània. Em sembla que amb el nom ja ho diu tot.
 
Aquest és el que més abunda a les carreteres de tot el país. N'està ple, de cartells i de cangurs. I no són gens tímids, al contrari, són molt curiosos. Així que és molt fàcil veure'ls. La part negativa de la seva curiositat és que els vorals de les carreteres estan plens de cangurs atropellats. Potser l'únic mal record que ens emportem d'Austràlia.
 
Ocellots, coales, cangurs, vaques... I els que no hi cabien al cartell. Aquesta carretera era com anar de safari.
 
I penseu que això només és un petit exemple de tot el que pots trobar per aquí. Falten els pòssums, els emus, els trens de carretera (camions de tres remolcs)... Entre altres coses.
 
PS. Remeneu per l'apartat de les fotos que avui n'hem penjat unes quantes d'aquests dies.
 

2 comentaris:

  1. Bona col.lecció de senyals originals!!

    ResponElimina
  2. Jo crec que això de "amazones" en femení, es refereix a totes les dones, el rètol hauria de ser de "perill"

    ResponElimina