dimecres, 3 d’abril del 2013

La gent de les barraquetes.

Fa uns dies que vam arribar a la diminuta illa de Seraya. Vam venir a Indonèsia buscant alguna cosa que no sabíem ben bé què era fins que hem desembarcat aquí. Que què és el que buscàvem? Una illa deserta. Un lloc on poder penjar l'hamaca i deixar passar les hores. Sense llum, sense aigua dolça, un lloc ple de mosquits i de sorolls extranys a les nits. Una barraqueta a la sorra.
Comprovat! Dins dels cocos hi ha mig litre d'aigua fresca!
Arribant a Seraya.

 
Inventari dels habitants de la nostra illa, Seraya.
 
LA GENT DE LES BARRAQUETES.
Barraqueta1. Parella jove de canadencs de l'Illa de Vancouver. Ella és una noia moníssima de menys de trenta anys amb la cara pigada i trenta pèlroja. Ell és un noi amb barba i ulleres de pasta de modern ple de tatoos de noies i flors de colors molt anys cinquanta. Estan viatjant pel sud esta asiàtic durant un mes. Passaran per Tailàndia, Indonèsia, KL i Ankor Wat. Tranquils i solitaris. Han escrit una llista amb els millors llocs per visitar a Vancouver als de la barraqueta 4. Entre els consells: anar a veure un partit dels Canucks.
 
La barraqueta número 4.


Barraqueta 2. Parella d'amics d'uns seixanta anys. Els dos d'Àmsterdam. Ella neda sense parar fent braça platja amunt, platja avall. Ha introduït el top less a l'illa. Els dos tenen moltes ganes de xerrar. Conviden a berenar galetes i fan unes cerveses sorprenentment fredes després de sopar amb els de la barraqueta 4. Ella té una botigueta de tot una mica al centre d'Àmsterdam. Fa uns vint-i-cinc anys que passa els hiverns a la seva casa de Bali comprant trastos diversos per vendre a l'estiu a Holanda. Ell es dedica al món immobiliari i al gener va tallar amb la seva parella. Ha vingut a Indonèsia a passar les penes.
Els de la barraqueta 2 i els de la 4.

 
Barraqueta 3. Són uns alemanys callats i discrets però que han fet amistat amb dues parelles de Jakarta que estan de vacances. Els han regalat dos pots de mata mosquits. Entren i surten de la seva barraqueta sense fer soroll i dinen creps de plàtan i macedònia amb coca cola...
 
Barraqueta 4. Parella de catalans que està viatjant una mica per tot arreu durant un any. Estan negres i només arribar han penjat unes hamaques sota la palmera que han causat furor. Ella és encantadora. Ell es passa el dia sota l'aigua. Aquests em sembla que els coneixeu.
La noia de la barraqueta 4 veient passar tortugues desde popa.
Els catalans de la 4. Tot el dia enfeinats!


Barraqueta 5. La Marquesa i el de la cua. Són un matrimoni polonès. Ella sempre fa cara d'enfadada i es lleva tard. Sempre s'arreglar per anar a sopar. Ell carrega amb totes les maletes i intenta compensar la cara de pocs amics de la seva dona. Li agrada jugar a escacs i sembla que ho fa prou bé. Fumen tot el santíssim dia Marboro Light.
Competició entre la barraca 5 i la 6.


Barraqueta 6. L'altra parella de polonesos. Ell té una panxa enorme i passa hores jugant a escacs amb el senyor de la barraqueta 5. Només saben dir good morning i good night.

Barraqueta 7. Les dues noies que no se sap ben bé d'on són però que parlen molt bé l'anglès. Com que habiten la barraqueta de la punta de tot només apareixen a l'horta dels àpats. Són simpàtiques i tenen una càmera subaquàtica. Una d'elles porta sharong.
Una de les moltes activitats possibles a Seraya. La posta de sol.

ELS AUTÒCTONS.
Dos matrimonis grans de la capital que estan de vacances per aquesta part del país. Han estat tot el dia fora amb la barqueta. Dormen a les barraquetes de l'altre costat del bar. El primer dia, esperant el dinar, un dels senyors va aprofitar per fer la migdiada assegut a la cadira i recolzat a la barana. Roncava i tot mentre els seus amics i la seva dona feien la seva com si no el sentissin.
Una platgeta entre manglars.

 
ELS HABITANTS PERMANENTS.
Habitant 1. El senyor que fa de cambrer i de recepcionista. Parla una mica d'anglès. De vegades està de molt bon humor i de vegades no tant. Mai té prou plàtans com per fer-li un batut de plàtan al noi de la barraqueta 4.
Habitants 2 i 3. Dos nois que fan una mica de tot. Fan un forat a la sorra i hi planten un coco. Treuen un tronc d'arbre sec de davant de la barraqueta 4. Thank you brother you're so strong, li diuen al noi català que els ajuda.
Habitant 4. La noia de fer feines. Canvia l'aigua dels cubells per rentar-se els peus de l'entrada del bar cada vegada que està massa calenta.
Una altra apassionant activitat a Seraya. La sortida del sol.
 
Habitant 5. El gos amb cara de pocs amics. Durant el dia sempre està lligat però si et lleves prou d'hora com per veure sortir el sol o te'n vas a dormir prou tard el pots veure arrossegar la seva llarga corretja d'anelles de ferro per la sorra de la platja.
 
Arbres d'aigua salada.
 
 
VISITANTS OCASIONALS.
Els dos venedors de perles. Apareixen algun matí pel bar mentre la gent esmorza. Venen samarretes de dragons de Komodo i collarets de perles de Jakarta.
Toca recollir i cap a l'illa de Flores.
El capità que ens ha tornat a la 'civilització'.
 

2 comentaris:

  1. ...això no té nom... probablement la Cospedal ho definiria com "nazismo puro"..

    ResponElimina
  2. Quina pena que em feu, tant de patiment deu ser irresistible!

    ResponElimina