diumenge, 6 d’octubre del 2013

La boira de San Francisco i Napa Valley

Fa uns anys em sembla que va ser Hemingway que va dir que l'hivern més fred que mai havia passat havia estat un estiu a San Francisco. I la veritat és que quan hi vam ser amb el Joan i la Mireia li vam donar tota la raó a aquest senyor. Però aquest cop hem vist un San Francisco sense boira, amb un solet que escalfava i el més important de tot: hem pogut veure el Golden Gate! Mireia, Joan! El pont existeix! És rere aquella boira densa que nosaltres vam trobar-nos.

Golden Gate amb San Francisco de fons. I sense boira!
San Francisco desde Sausalito.

Alcatraz estava tancat per 'goverment shutdown' però el vam veure de lluny.

 

Aquesta és la ciutat de les pujades i baixades, les hem fet, dels tramvies, hi hem pujat, del recargolat Lambard St, l'hem fet a peu i en cotxe, del barri gay de Castro, hi hem fet una copa i hem passat una bona estona observant els diferents personatges que ens passaven pel davant.

Personatges de San Francisco.
El moll de les foques.

Passejant per l'antic moll de pescadors.
 

També és la ciutat amb el Chinatown més gran del món, que hem intentat evitar al màxim tot i que hem dormit en un motel regentat per un xinès la mar de simpàtic. Més coses de San Francisco? Doncs que té un barri japonès on hi vam anar a sopar i Mision o la zona de botigues de segona mà i els carrers plens de graffitis i el barri dels gratacels o Financial District que vam veure de lluny i les casetes victorianes que han anat sobrevivint terratrèmol rere terratrèmol i el moll dels lleons marins cridaners... I moltes coses més, però nosaltres només hi vam estar 36 hores.

Els graffitis de Mision.
El 'cable car' dels guiris.
Lambard St. desde lluny.
 

Just a una hora en cotxe de San Francisco, sortint de la ciutat pel Golden Gate, direcció nord cap a Sausalito, hi ha Napa Valley. Una vall famosa pels seus vins i per tant, plena de vinyes, la majoria amb el raïm collit a aquestes alçades, però encara vam poder veure'n algun de ben madur que penjava d'algun cep.

Preparant el Halloween, les carreteres estan plenes de carabasses.
A les portes de Napa Valley.
 

No vam dedicar-nos gaire estona a la cata de vins, més que res perquè aquí cobren uns 20$ per tast però també perquè teniem el cotxe aparcat a la porta del celler. Tot i això, un parell d'ampolles de negre van caure... Ja us explicarem què tal, de moment les tenim al celler del maleter del cotxe.

Comprovant-ne la maduració...

 

1 comentari: