dimarts, 20 de novembre del 2012

Com triar els destins

Un altre dels temes, que ens han preguntat aquest dies vàries persones, és el de com triar el llocs a trepitjar.

La veritat és que quan vàrem decidir que volíem tirar endavant aquest projecte una de les primeres coses que vàrem fer, per pur impuls, va ser baixar a la botiga Altaïr de Barcelona, comprar un mapa del món ben gran i penjar-lo en una paret de casa. També vàrem comprar uns gomets molt petits de color taronja i uns de verd i ens vàrem deixar unes setmanes, bastantes, per anar marcant en taronja aquells llocs que sempre ens hauria agradat anar.

Mica en mica vàrem anar transformant els punts taronges en verds, un verd significava un destí segur. I d'aquesta manera va anar apareixent, sense voler, la ruta definitiva.

Foto del mapa a la meitat del procés aprox.

Després hi ha la part racional, o pràctica, és a dir no pots anar a tot arreu, amunt i avall sense parar. La gràcia d'aquesta aventura és obrir la ment, agafar-s'ho amb tranquil·litat i viatjar disfrutant i aprenent, així que vàrem mirar d'encadenar les zones que ens feien gràcia de manera que tot quedés dins d'un mateix camí. Per exemple, Japó, que és un país al qual ja fa temps que hi tenim posat l'ull, no ha arribat a ser, ja que ens feia desviar força de la ruta, així que el deixarem per a més endavant. Per aquesta mateixa raó vàrem descartar visitar indrets de l'Àfrica, que també ens haurien agradat.

La veritat és que ens vàrem posar d'acord fàcilment. L'única cosa que teníem clara era que hi ha llocs que difícilment visitaràs si no és durant un viatge com aquest, ja sigui per preu o per distància, així que les illes del Pacífic eren una prioritat, Polinèsia i illa de Pasqua.

Una altra font important d'informació han estat les recomenacions que ens ha fet molta gent a la qual hem explicat el projecte. I encara estem encantats de rebre més recomenacions de llocs, persones i coses a fer en els llocs que visitem. Així que ja sabeu! En tot cas, hi ha hagut dues persones que han viatjat moltíssim i que ens han fet una pila de recomenacions i gràcies a ells hem replantejat algunes parts del viatge, el Xavier Moret (escriptor de noveles de viatge) i el Raül Grangé (que va treballar fent de guia per tot el món).


Amb el Xavi i la Mireia repassant indrets.
 
Òbviament després queda el fet de quadrar les zones que es volen visitar amb els bitllets d'avió, així que per a les zones més complicades de quadrar, com per exemple les illes del Pacífic, teníem altres opcions de viatge, modificacions per si no hi podíem anar, per si no encaixava.
 
Finalment, després de parlar-ho amb l'agència de viatges i veure les diverses opcions, les modificacions importants han estat mínimes i la ruta queda tal i com havíem planejat. Segur que ja l'heu vist però per si de cas, podeu accedir-hi des del menú, clicant Recorregut.

 

1 comentari: