dilluns, 26 de novembre del 2012

Hussein

Ja hem arribat a Bahrain després de quasi 7 hores de vol. Farem una parada de dos dies. Com que havíem de fer escala al Mitjà Orient, val la pena fer-hi una ullada.

Pels freaks del avions deixem foto del Boeing777 de British Airways.

De moment hem vist poca cosa, hem arribat que ja era de nit, però tal i com es queixen els de la F1, la sorra del desert es respira, literalment, en l'aire.

Hem sortit a passejar i sopar algo, amb màniga curta of course. Tot caminant pel centre, una ciutat vella en la que et trobes de tant en tant un edifici ultramodern i molt alt, hem sentit una música que hem associat ràpidament a l'estil de la dels minarets, tot i això, un compàs monòtom que sonava com un cop sec, ens ha fet dubtar.

Hem seguit diferents carrerons intentant trobar d'on venia aquesta música i finalment hem trobat un bon grup de gent, vestida de negre i en una mena de prossessó recitant i marcant el ritme a base de cops amb les mans al pit.


Si no estem equivocats, celebren el Hussein. La setmana passada vaig anar amb dos amics que he fet a Londres, el Saeed i l'Abolfazl, a sopar a un restaurant persa de Kilburn. Just davant del restaurant hi ha la principal mesquita de Londres de la branca de l'Islam que se segueix majoritàriament a l'Iran i em van fer cinc cèntims d'aquesta celebració.

El cas és que conmemoren l' "Ashura", la mort de Hussein fa aproximadament 1.400 anys. Tots els carrers estan engalanats amb pancartes i bandaroles negres i la gent també es vesteix d'aquest color.

Ha estat un bon començament, la veritat que esperavem menys d'aquesta passejada nocturna.


Per cert, gran cartell per anunciar una perruqueria.


6 comentaris:

  1. Pau!!!!

    Tio quina enveja mes gran!! jo ancara estic esmorzan al "xiquena" del carrer prim, et trobem a faltar a BMN jajajajajaj

    Una abraçada molt fort i disfruteu moltissim!!!!

    Miguel

    ResponElimina
  2. Aquests deuen haver acabat amb el pit ben vermell. Més que una celebració sembla una autoflagel·lació. Curiós... Bon viatge parella! Petons i abraçades

    ResponElimina
  3. Miguel! El Xiquena està molt bé, però ara mateix no t'ho canvio!
    Surt a correr pel retiro per conmamorar vells temps...
    Uma abraçada.

    ResponElimina
  4. Guillem! la veritat és que fa pinta que sí, però ja saps que això de les tradicios a vegades és molt sentt. Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Jaume! pel que expliqueu vosaltres, com Iran no hi ha res, ho haurem de provar en una altre aventura...

    ResponElimina