dilluns, 21 d’octubre del 2013

British Columbia.

Després d'un parell de dies per Vancouver donem per vista aquesta ciutat i agafem el cotxe per arribar a altres parts de la província de British Columbia. Comencem anant cap el nord, cap a Whistler, potser us sona el nom de les Olimpíades d'Hivern del 2.010.

Esmorzar olímpic!

 

La idea és tornar-nos a calçar les sabates de muntanya i caminar una miqueta entre arbres, que fa dies que no ho fem i en tenim ganes. Una parada tècnica al supermercat del poble per abastir-nos d'alguns aliments bàsics com ara pa de motllo o formatge Philadelphia i entrem en un bosc canadenc en plena tardor. Un bosc ple de bolets de diferents tipus que semblen no interessar a cap de les persones que trobem per allà perquè, el que nosaltres hem plantejat com una excursió de mig dia es veu que hi ha gent que ho entén com a una passejada per treure al gos o simplement per sortir a correr una estoneta.

N'hi ha que van necessitar ajuda...

Companys de caminada.

 

Ens encantem tanta estona aquí que arribem al cotxe just quan es comença a fer fosc... L'excursió ha valgut la pena i ens ha obert la gana! Com que avui dormim en un hostal amb cuina (ja els anyoravem de Sud Amèrica!) tornem a passar pel supermercat a comprar una mica de pasta i ens preparem un bon plat d'espaguetis amb pesto. Mmmm.... Us asseguro que els millors que mai hagueu tastat.

Les primeres nevades a British Columbia.

Paisatge de postal.

 

Ens llevem amb un dia fred però asoleiat, així que tornem cap el bosc. Aquest matí passejarem entre cedres gegants: caminarem l'Ancient Cedars Loop i de pas tindrem unes vistes de postal, i no hi ha un altre adjectiu més ben trobat, del paisatge canadenc.

Paisatge canadenc.

Entre cedres gegants.

 

Després de dinar i d'estirar-nos a la vora d'un llac per aprofitar tot el sol possible i d'una visita llampec a Squamish, tornem a agafar el cotxe per anar a fer nit a casa de la Sílvia i el Juli i explicar-los les nostres excursions. Propera parada: Vancouver Island.

Bolets per donar i per vendre.

Animalons del bosc.

 

En aquesta illa hi ha la capital de British Columbia, Victòria, una ciutat relativament petitona i força interessant pels estàndards nord americans. Tot i que ens han avisat que els canadencs tendeixen a estar una mica obsessionats amb la seguretat, ens deixen entrar i xafardejar l'edifici del Parlament de dalt a baix a nosaltres tres sols. Una visita interessant on aprenem qui és la Primera Ministra de la província, la representant de la reina a British Columbia o el significat de la bandera canadenca.

Parlament de British Columbia.

Hotel Empress a Victòria.

 

Després de la dosi cultural pertinent seguim la carretera de la costa sud de l'illa cap a Sooke. Volem dormir aquí per fer un trosset del Galloping Goose Trail de bon matí. Llàstima del preu dels hotels! Decidim fer marxa enrere cap a Victòria altre cop, passar la nostra ultima nit de motel en un Motel 8 i menjar-nos unes pizzes del Domino's Pizza a l'habitació, això també és típic, no?

El tòtem més alt del món a Victòria.

 

El Galloping Goose Trail finalment es veu substituït, a causa de la pluja, per una excursió en cotxe fins Chemainus, ja us diem ara que si un dia esteu per aquí us la podeu ben estalviar. Aprofitem el cotxe per fer la carretera 1 o 19, tot depèn del mapa, fins Courtenay i gaudir de les vistes, els colors dels arbres són espectaculars i tots els caminets que trenquen cap a la dreta tots acaben arribant al mar.

Chemainus, ciutat famosa pels murals de les parets...

Canadà preparant-se per Halloween.

 

Amb la panxa plena d'un gens recomanable entrepà del Tim Hortons, una cadena de menjar ràpid canadenca, i una picada d'abella al meu cul de record, tornem cap a Nanaimo per agafar el ferry.

 

1 comentari: